Espais

Quin espai necessites?

Jardí del Baluard

El Jardí del Baluard és un espai ampli, delimitat per l’antic mur de defensa del Mas i amb arbres autòctons de fulla caduca que ofereixen agradables zones d’ombra a la primavera-estiu i espais arrecerats i assolellats a la tardor-hivern. És un espai ideal, tant de dia com al vespre, per a celebracions familiars de fins a 50 persones molt còmodament (distàncies Covid).

Pati Xic

És el jardí lateral de la casa on estava situat el corral i està també envoltat pels murs de protecció del Mas. Hi ha un porxo i un estany amb plantes i fauna aquàtiques, i és un espai molt recollit i privat.

El celler

El Celler és la gran sala del Mas. Antigament, era l'espai on hi havia les botes que conservaven el vi de la propietat, disposades a banda i banda d'un passadís central, al final del qual hi havia un cup de raig, dues premses i el gran cup de la casa. La sala ocupa tota l'amplada de l'edifici, pel cantó nord.

El Lluernari

El Lluernari és la sala que ocupa l'ala esquerra del Mas, caracteritzada per la il·luminació natural a través d'una lluerna que ocupa gairebé la meitat de l'espai. Té un portal amb accés directe al jardí principal i d'entrada del Mas –el Jardí del Baluard-  i un altre portal amb accés directe al Pati Xic, el jardí lateral de la casa.

La Cuina Vella

La Cuina Vella és un espai situat a les antigues cuines del Mas, i habitualment s'ha utilitzat com a menjador -ideal per a àpats familiars o d'empresa-, amb una capacitat per a 15-20 persones. L'espai consta d'una saleta (15 m²) que dona entrada a l'antiga cuina de la casa (30 m²), amb una gran xemeneia –el foc de rotllo- que ocupa gairebé la meitat de l'espai de menjador. Sota aquesta volta encara es conserva l'antic forn del mas.

Sala de les Premses

La Sala de les Premses és un espai situat en un extrem de l'antic celler del Mas.  En aquesta sala hi havia les dues premses de vi que tenia la propietat, i just a sota encara es conserva en perfecte estat el cup més gran de la casa. Rep llum natural des de dos cantons de la sala.

Mas Castell de Gimenelles