Sobre Gimenelles

Sobre Gimenelles

El Mas Castell de Gimenelles és una masia típica del Penedès, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), aïllada i envoltada de vinyes, però molt ben comunicada. Està situada sobre un petit turó amb unes vistes excel·lents de tota la comarca fins al mar.

Té dos grans espais exteriors, el Jardí del Baluard  i el Pati Xic, ideals per a celebracions familiars. I té dos espais interiors amplis -el Celler i el Lluernari- i  dues sales independents per a grups més petits –la Cuina Vella i la Sala de les Premses-. Tots aquests espais són ideals com a menjadors o com a espais de reunió per a empreses (Wi-Fi fibra 1000/300 Mbps) i inclouen poder fer ús del jardí de l’entrada de la masia, tant per fer aperitius com per tenir una zona de fumadors o cafeteria.

Com arribar-hi?

Per l’AP7, sortida 30 Vilafranca del Penedès-Els Monjos, seguir per l’N340 fins a l’Arboç del Penedès, seguir per la TP2124 fins a Llorenç del Penedès, seguir per la TP 2125 fins a Sant Jaume dels Domenys, seguir per la TV2122 fins a l’Hostal. Entrar al nucli de l’Hostal i seguir recte 700 m fins al Mas Castell de Gimenelles.

Per l’AP2, sortida 12 La Bisbal del Penedès, seguir per la TV240 direcció Llorenç del Penedès fins al Papiolet, seguir per la TV2122 fins a l’Hostal. Entrar al nucli de l’Hostal i seguir recte 700 m fins al Mas Castell de Gimenelles.

Enmig del Penedès

Servei de restauració

El lloguer mínim de totes aquestes instal·lacions inclou taules i cadires, d’interior o d’exterior, i servei de WC. A partir d’aquí, el Mas Castell de Gimenelles ofereix els serveis addicionals que es necessitin, com servei de cambrers, servei de bar-cafeteria, lloguer de parament per als menjadors (estovalles i tovallons, copes, vasos i coberts, nevera-boteller, etc.).

Aparcament

S’ofereix una zona d’aparcament per a 28 cotxes al mateix Mas

Pack team Calçotada

I en temporada de calçots, ofereix el Pack Calçotada amb tot el que cal (barbacoes, llenya, estris, i calçots de la comarca, carn, salsa, etc.) perquè els clients facin la seva pròpia calçotada o, fins i tot, amb una sessió de cuina amb un xef per fer entre tots la salsa romesco per als calçots.

Els espais de Gimenelles

El Jardí del Baluard

El Jardí del Baluard és un espai ampli, delimitat per l’antic mur de defensa del Mas i amb arbres autòctons de fulla caduca que ofereixen agradables zones d’ombra a la primavera-estiu i espais arrecerats i assolellats a la tardor-hivern. És un espai ideal, tant de dia com al vespre, per a celebracions familiars de fins a 50 persones molt còmodament (distàncies Covid).

Pati Xic

El Celler és la gran sala del Mas. Antigament, era l’espai on hi havia les botes que conservaven el vi de la propietat, disposades a banda i banda d’un passadís central, al final del qual hi havia un cup de raig, dues premses i el gran cup de la casa. La sala ocupa tota l’amplada de l’edifici, pel cantó nord.

El celler

El Celler és la gran sala del Mas. Antigament, era l’espai on hi havia les botes que conservaven el vi de la propietat, disposades a banda i banda d’un passadís central, al final del qual hi havia un cup de raig, dues premses i el gran cup de la casa. La sala ocupa tota l’amplada de l’edifici, pel cantó nord.

El Lluernari

El Lluernari és la sala que ocupa l’ala esquerra del Mas, caracteritzada per la il·luminació natural a través d’una lluerna que ocupa gairebé la meitat de l’espai. Té un portal amb accés directe al jardí principal i d’entrada del Mas –el Jardí del Baluard-  i un altre portal amb accés directe al Pati Xic, el jardí lateral de la casa.

La Cuina Vella

La Cuina Vella és un espai situat a les antigues cuines del Mas, i habitualment s’ha utilitzat com a menjador -ideal per a àpats familiars o d’empresa-, amb una capacitat per a 15-20 persones. L’espai consta d’una saleta (15 m²) que dona entrada a l’antiga cuina de la casa (30 m²), amb una gran xemeneia –el foc de rotllo- que ocupa gairebé la meitat de l’espai de menjador. Sota aquesta volta encara es conserva l’antic forn del mas.

Sala de les Premses

La Sala de les Premses és un espai situat en un extrem de l’antic celler del Mas.  En aquesta sala hi havia les dues premses de vi que tenia la propietat, i just a sota encara es conserva en perfecte estat el cup més gran de la casa. Rep llum natural des de dos cantons de la sala.

Procurem per un entorn més tranquil

No es pot utilitzar material pirotècnic de cap calibre, ni aeri ni terrestre.

No es pot fer servir material de revetlla, tipus cotilló, etc.

No es poden fer actuacions musicals en viu, etc., ni usar cap mena de dispositiu musical que produeixi un so superior al nivell de música ambiental.

Mas Castell de Gimenelles