Tallers

Tallers de tècniques artesanes

Vine a gaudir dels tallers que tenim preparats a Mas Castell de Gimenelles.

Mestres artesans t’ensenyaran oficis de sempre. En aquests tallers podrem treballar l’elaboració de cervesa de manera artesanal, destil·lació de ginebra, construir un mur de pedra seca i confeccionar un cistell de manera artesanal amb vímet i canya.

Taller d'elaboració de cervesa

Comencem amb una petita introducció teòrica sobre cultura cervesera i de seguida ens posem mans a la feina. A mig matí us oferim esmorzar, i per descomptat, tota la cervesa que es necessiti per retenir millor els conceptes apresos. Durant el taller t’ensenyem a dissenyar la teva pròpia recepta. I després d’unes 5 hores i havent passat pels processos de maceració, cocció i refredat, afegim el llevat per iniciar la fermentació, i donarem per acabada la primera sessió del taller.

Al cap d’uns 15 dies, un cop fermentada la cervesa, tots els alumnes podreu embotellar, etiquetar i emportar-vos les vostres ampolles personalitzades.

  • Places: 15
  •  Dates i horari: dissabte 5 de març, de 9 a 14h i divendres 18 de març, de 19 a 21h
  •  Preu: 80
  •  Taller impartit per: Edu Gutiérrez

Taller de pedra seca

En aquest taller construirem un marge de pedra seca, partint des de la base, coneixerem les eines i les tècniques bàsiques per treballar en pedra seca, els elements constructius d’aquesta tècnica i la nomenclatura particular d’aquest ofici.

*Cal portar guants forts

  • Places: 15
  •  Inclou esmorzar
  •  Dates i horari: dissabte 12 de març, de 9 a 14h
  •  Preu: 35 €
  •  Taller impartit per: Albert Gavaldà

Taller destil·lació de ginebra

El taller consistirà en muntar un set de destil·lació format per una col·lecció de compostos botànics, espècies, flors, arrels. Suficients per poder elaborar la formulació d’una ginebra. Explicarem en què consisteix el procés de destil·lació i els diferents estris necessaris i posarem en marxa l´alambic perquè vagi destil·lant. Mentrestant els assistents podran tastar diferents destil·lats gastronòmics fets a La Destilateca i intentaran fer el joc de reconèixer quin és cadascun.

Un cop acabada la destil·lació, es farà la hidratació del destil·lat i farem un gin&tonic per a cadascú. Acabarem amb  l’embotellament i etiquetat del que haurem elaborat perquè tots els assistents tinguin la seva ampolla de ginebra.

  • Places: 15
  • Inclou esmorzar. No inclou el dinar, que es pot portar o encarregar.
  •  Dates i horari: dissabte 26 de març, de 10 a 13h
  •  Preu: 90
  •  Taller impartit per: Carles Bonnin

Taller de cistelleria

Taller de 7 hores de durada amb una pausa per dinar i esmorzar. Consisteix en
l’elaboració d’unes peces de cistelleria fetes, en aquest cas, amb vímet i canya de torrent, després d’una introducció sobre la tècnica i l’ofici de cisteller. S’empraran tècniques tradicionals de la cistelleria catalana. Els/les talleristes podran endur-se les peces creades a casa.

  •  Places: 15
  •  Esmorzar i material de cistelleria inclòs. No inclou el dinar, que es pot portar o encarregar.
  •  Dates i horari: dissabte 2 d’abril, de 10 a 18h
  •  Preu: 80 €
  •  Taller impartit per: Daniel Iglesias

Tens algun dubte o vols fer una reserva?

Si tens algun dubte o alguna altra necessitat, parlem.

Mas Castell de Gimenelles